ترانسمیتر فشار روزمونت

نیاز به مشاوره دارید ؟ 021-86034106

دلیل محبوبیت ترانسمیتر فشار روزمونت چیست؟

زمانی که صحبت از ترانسمیترها می‌شود، بدون شک ترانسمیتر فشار روزمونت یکی از مهمترین برندهای سنجش در این حوزه است. دلایل مختلفی برای اثبات بهترین بودن ترانسمیتر فشار ROSEMOUNT وجود دارد، به طور مثال آنها دارای ویژگی‌هایی نظیر محفظه‌های استاندارد، گواهینامه‌های معتبر، ضد گرد و غبار و ضد انفجار بودن هستند.

همانند برندهای دیگر، کمپانی روزمونت نیز در ابتدا کار خود را با ساخت فشارسنج‌های آنالوگ و پنوماتیک در سال 1969 آغاز کرد، اما با گذشت زمان و پیشرفت صنایع همکاری روزمونت با کمپانی بزرگ EMERSON آغاز شد. هر دوی این برندها آمریکایی بوده و ROSEMOUNT جزو زیر دسته‌های امرسون است. استفاده از محصولات این کمپانی چند ملیتی در سراسر دنیا بسیار قابل توجه است. اولین خانواده معرفی شده توسط شرکت روزمونت خانواده 1151 و ابزارهای آنالوگ بودند، اما دومین نسل ترانسمیتر روانه شده به بازار توسط این کمپانی، ترانسمیتر فشار روزمونت مدل 3051 بودند. این خانواده همچنان با همین کد تولید می‌شود، مدل های متنوعی دارد و بسیار پرطرفدار است.

کمپانی‌های دیگری نیز همزمان مشغول تولید و طراحی محصولات سنجش فشار بودند اما ترانسمیتر فشار ROSEMOUNT اولین ترانسمیتری بود که دستگاه‌های دیجیتال خود را با پشتیبانی پنج ساله ارائه کرد. یکی دیگر از دلایلی که باعث شد روزمونت گوی رقابت را از رقیبان خود برباید، استفاده از پروتکل HART برای تبدیل سیگنال آنالوگ 20-4 میلی‌آمپری بود. از دیگر موارد می‌توان به کاهش وزن 50 درصدی سایز و وزن، و طراحی جدید همسطح با منیفولدها و اتصالات اشاره کرد.

انواع مدل‌های ترانسمیتر فشار ROSEMOUNT

در ادامه  مطلب با انواع دسته‌بندی‌های پرشر ترانسمیتر روزمونت آشنا می‌شویم که هر کدام از آنها با اینکه ممکن است شباهت زیاد و عملکرد نزدیک به هم داشته باشند، اما در مکان های گوناگونی کاربرد دارند. در ادامه به معرفی این دسته‌ها می‌پردازیم:

الف) ترانسمیتر فشار کاپلانار روزمونت (coplanar):

این نوع از ترانسمیترها دارای دو پورت یا ورودی هستند که در قسمت پایین آنها تعبیه شده است. کاپلانارها عمدتا برای اندازه‌گیری اختلاف فشار یا فشار تفاضلی استفاده می‌شوند و هر دو پورت آنها بر روی یک فلنج متصل شده و وارد عملیات اندازه‌گیری می‌شوند.

ب) ترانسمیتر فشار in Line روزمونت:

دلیل نامگذاری این مدل به دلیل نحوه نصب آن در فرآیند است. این ترانسمیترها به طور مستقیم به خط لوله و تنها به کمک یک اتصال، متصل می‌شوند. از انواع ترانسمیترهای in Line برای اندازه‌گیری فشار مطلق استفاده می‌شود.

تفاوت بین coplanar و in Line چیست؟

تفاوت این دو مدل در ظاهرشان مشخص است؛ کاپلانارها برای نصب احتیاج به یک فلنج یا براکت دارند اما ترانسمیترهای in Line به دلیل عدم نیاز به براکت برای نصب، وزن کمتری به نسبت coplanar ها دارند.

پ) ترانسمیترهای چند متغیره روزمونت (Multivariable):

ترانسمیترهای چند متغیره دستگاه‌هایی هستند که به طور همزمان برای اندازه‌گیری سه پارامتر فرآیند و محاسبه جریان در طول یک عملیات صنعتی فعال، طراحی شده‌اند. این نوع از ترانسمیترها توانایی اندازه‌گیری فشار استاتیک، فشار دیفرانسیل و دما را دارند.

سه سری از پرکاربردترین مدل‌های ترانسمیتر فشار روزمونت

همانطور که خاطر نشان شد این برند آمریکایی یکی از اصلی‌ترین تولیدکننده‌های ترانسمیتر در صنعت است و به همین دلیل همواره در حال تولید و ارتقاء محصولات خود است. در ادامه به معرفی مختصری در مورد سه خانواده پرکاربرد میپردازیم.

ترانسمیتر فشار ۱۱۵۱: این سری از اولین خانواده‌های ترانسمیتر فشار روزمونت بودند اما همچنان به دلیل کارایی اختصاصی در زمینه فشار مطلق و دوام بالا مورد استفاده هستند. نکته‌ای که در تمام سری‌ها قابل توجه است این است که زمانی می‌گوییم خانواده؛ منظورمان تفاوت مدل‌ها در یک سری از قبیل نحوه اتصالات، محدوه رنج اندازه‌گیری، آلیاژ بدنه و قطعات و نوع فشاری که قابل اندازه‌گیری است، می‌باشد.

ترانسمیتر فشار ۲۰۵۱: خانواده‌ای که بعد از ۱۱۵۱ معرفی شد، سری ۲۰۵۱ بودند. این سری با امکانات به روز‌تری ارائه شدند تا نیازهای بیشتری را پاسخ‌گو باشند.

ترانسمیتر فشار ۳۰۵۱: این سری که جدیدترین دسته ترانسمیترفشار روزمونت است، با به روزترین استانداردهای کالیبراسیون و تست‌ها و از طرفی بیشترین میزان دقت به نسبت رقیبان خود روانه بازار شده است.

نکته: همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم، ترانسمیترها به دو صورت coplanar و in line وجود دارند که سری کاپلانار با C نمایش داده می‌شوند و سری in line با T نشان داده می‌شوند. البته باید توجه داشت که از سری C بیشتر برای اندازه‌گیری اختلاف فشار استفاده می‌شود. همچنین برای اندازه‌گیری فشار گیج یا نسبی معمولا از سری T استفاده می‌شود.

(عکس فوق مربوط به سری کاپلانار در ترانسمیترهای روزمونت است)

(ترانسمیترهای برخط روزمونت)

توجه: روزمونت از سنسورهای پیزو مقاومتی، خازن تفاضلی یا سنسورهای دیگر در ترانسمیترهای خود استفاده می‌کند، همانطور که گفته بودیم انتخاب سنسورهای داخلی ترانسمیترها ممکن است بین کمپانی‌های مختلف، متفاوت باشد.

راه حل کمپانی روزمونت برای جلوگیری از خورندگی در ترانسمیترهای فشار

همواره یکی از بزرگترین مشکلات در صنایع، احتمال ایجاد خوردگی در تجهیزات و ابزارها است. برای حل این مشکلات ابتدا انواع مختلف خوردگی (خوردگی گالوانیکی، خوردگی حفره‌ای، خوردگی تنشی، خوردگی یکنواخت و…) و دلیل به وجود آمدن هر کدام از آنها بررسی می‌شود و با توجه به شرایط بهترین گزینه برای ساخت قطعات انتخاب می‌شود. در ادامه با چند مورد از پر کاربردترین آلیاژها توسط روزمونت آشنا می‌شویم:

– استنلس استیل ۳۱۶: آلیاژهایی با محتوای بیش از ۱۱ درصد کروم و بیش از ۵۰ درصد آهن که به نام فولاد ضد زنگ شناخته می‌شوند و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارند.

– آلیاژ بر پایه نیکل: به طور کلی نیکل علاوه بر مقاومت بالا در برابر خوردگی، خواص فیزیکی بی‌نظیری مثل تورق‌پذیری و ترکیب‌شوندگی هم دارد. آلیاژهای معروفی از نیکل که توسط کمپانی روزمونت استفاده می‌شود، آلیاژ 400 (ترکیب مس و نیکل) و آلیاژ C-276 (ترکیب نیکل، مولیبدن و کروم) هستند. البته در برخی موارد خاص نیکل به صورت یک لایه پوششی یا آبکاری بر بستر کربن نیز استفاده می‌شود.

– فلز تانتالوم: این فلز به تنهایی از مقاومت بسیار بالایی در برابر انواع اسیدها و قلیاها برخوردار است اما در مقابل هیدروکلریک اسید از خود ضعف نشان می‌دهد.

– آبکاری با طلا: یکی دیگر از راهکارهای کمپانی روزمونت استفاده از کاورینگ طلا برای رفع برخی از مشکلات است. اصلی‌ترین دلیلی که از طلا برای کاور کردن یک سطح فلزی استفاده می‌کنند این است که برخی از مولکول‌های هیدروژن به قدری کوچک هستند که از تمام متریال‌های ذکر شده عبور می‌کنند، به همین دلیل برای جلوگیری از نفوذ هیدروژن به سل از طلا استفاده می‌شود.

قابلیت اتصال به بلوتوث یا وایرلس سیستم

در بعضی از مدل‌های روزمونت که از لحاظ ظاهری نیز کمی متفاوت هستند، یک محفظه جانبی یا یک آنتن تعبیه شده که داخل آن پورت بلوتوث قرار دارد و با کمک یک اپلیکیشن امکان کنترل و اندازه‌گیری جریان را به شما می‌دهد.

EMERSON امنیت و دقت این قابلیت را به طور کامل تایید کرده و تمام دستگاه‌هایی که این آپشن را دارند،  را با یک پسورد ایمن به مشتریان ارائه می‌کند. البته در صورت گم شدن کارت اطلاعات یا فراموش کردن پسورد امکان استفاده مجدد از دستگاه بعد از ریست فکتوری کردن، وجود دارد. این کمپانی همواره دستگاه‌های خود را به جهت بالا بردن سطح امنیت و کیفیت عملکرد به روز رسانی و آپدیت می‌کند تا رضایت مشتریان را جلب نماید.


نتیجه‌گیری:

در این مطلب سعی بر معرفی کمپانی روزمونت و انواع مدل‌های آن شد. همانطور که مشاهده کردید از آنجایی که این کمپانی طیف بسیار وسیعی در تولید محصولات دارد نتیجتا به تمام نیازهای اندازه‌گیری فشار، سطح، جریان و دما پاسخ‌ خواهد داد.

همچنین با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف مثل اتصال به اپلیکیشن و قابلیت اتصال بلوتوثی سطح جدیدی از نیازهای کاربران را پوشش می‌دهد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوره و استعلام قیمت ترانسمیتر فشار روزمونت با ما در ارتباط باشید.